Dezambiguizare.

Legat de pula . Hooooo nu va alarmati …nu incerc sa fiu vulgara 🙂 desi scuzati-mi franchetea . Dar cred ca ne-ar folosi o mica dezambiguizare legat de acest cuvant atat de controversat .

Sunt destul de sigura ca la o prima privire asupra cuvantului „pula” fiecare are aceasi reactie si se gandeste la un singur lucru . Multi nu stiu sau nu realizeaza, cate alte intelesuri mai poate avea acest cuvant . Ia sa vedem .

– Pola (in croata Pula, in italiana Pola) este cel mai mare oras din regiunea istorica Istria din Croatia

– Pula un sat din Veszprém , Ungaria

– Pula este moneda folosita in Botswana, 1 pula = 100 thebe. Pula literal inseamna ploaie in Tswana/SeTswana, deoarece ploaia este foarte rara in Botswana din cauza cantitatii reduse de precipitatii ce caracterizeaza clima desertului Kalahari.

– PULA este un ziar electronic publicat de Programul Regional in Africa al Asociatiei pentru Progresul Comunicarii al Femeilor Africane (APC-Femei-Africane) si pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiei în Africa (TIC).

– Asta trebuie citita !! :)) ” Pulă, subintitulată Revistă de Pulă Modernă sau Organ Universal, este o revistă avangardistă românească scoasă de Aurel Baranga, Gherasim Luca, Paul Păun şi Jules Perahim, anterior redactori ai revistei Alge. A apărut într-un singur număr, pe data de 1 octombrie 1931. Conform lui Saşa Pană, 20 de exemplare au fost imprimate, dintre care doar 7 exemplare au fost distribuite. În interiorul revistei se află o fotografie cu doi dintre autori, în pielea goală, sub care se află precizarea: „Redactorii şefi ai revistei Pulă la lucru“. Dintre cele 13 exemplare, unul a ajuns la Saşa Pană, directorul revistei unu, iar altul i-a fost trimis profesorului lor, Nicolae Iorga, cu dedicaţia „Tu ai? N-ai!”[1]. Ultragiat, Iorga i-a reclamat pentru „conţinutul pornografic” al publicaţiei. Drept urmare, autorii ajung la tribunal şi stau câteva zile după gratii înainte să fie amnistiaţi.

Ziarul Curentul publică un articol: “Un scandalos atentat la bunele moravuri. Câţiva literaţi adolescenţi tipăresc o revistă scabroasă şi o trimit pe la casele oamenilor. Sunt câteva zile de când, atât Prefectura poliţiei Capitalei, cât şi Parchetul de Ilfov au primit reclamaţiuni din partea unor personalităţi ale vieţii noastre publice care se plângeau că poşta le aduce de la o vreme publicaţiuni obscene. D. profesor N. Iorga preciza în reclamaţia d-sale că ceea ce l-a scandalizat mai mult a fost o publicaţie primită chiar acum două zile, care avea drept titlu un Phalus, iar titulatura, de-a dreptul în limbaj popular. (Pe care, bineînţeles, n-o putem transcrie aici). Publicaţiunea aceasta (…) îşi luase sarcina de a spune lucrurilor «pe nume» – adică totul, pe şleau, fără ruşine (…). Nici o indicaţie asupra redactorilor responsabili, nici o indicaţie asupra tipografiei ori a redacţiei. O descindere. Inspectorul V. Parisianu, şeful poliţiei sociale a Capitalei începând cercetările de rigoare, a operat în cursul zilei de eri o descindere la tipografiile suspecte. La tipografia «Steaua» din bulevardul Maria, proprietatea lui David Bercovici, descinderea a fost revelatoare: autorii «Phalus»-ului au fost prinşi tocmai când făceau corectura ultimului număr al porcoasei publicaţiuni. Au fost ridicaţi cu “toptanul”, transportaţi la poliţie, de unde au fost înaintaţi Parchetului Ilfov. (…) Atentat la bunele moravuri. D. Jude-instructor Oprescu fiind delegat cu anchetarea cazului a emis împotriva indivizilor de mai sus mandate de arestare pentru atentat la bunele moravuri. Ei au fost trimişi la Văcăreşti.”[3] În articol nu se precizează faptul că autorii sunt liceeni şi că, de fapt, a fost scos un singur număr al revistei, într-un tiraj restrâns din care se distribuiseră şi mai puţine exemplare.”
:)) „Publicaţiunea aceasta îşi luase sarcina de a spune lucrurilor «pe nume» – adică totul, pe şleau, fără ruşine „ adica cand vrei sa spui totul pe sleau, mai bine spui totul pe pula :))
„descinderea a fost revelatoare: autorii «Phalus»-ului au fost prinşi tocmai când făceau corectura ultimului număr al porcoasei publicaţiuni.” mi se pare de-a dreptul ilara exprimarea :)) (ma intreb acum, cum ar fi fost sa am 23 de ani in anul 1931 pff)

– (si ultima,dar nu cea din urma) Termen vulgar pentru penis. (de notat,ca pe wikipedia,doar in acest caz nu a mai fost folosit la inceput,cuvantul „pula”. Doar sec „Termen vulgar pentru penis.” 🙂

Reclame

~ de devillish pe ianuarie 30, 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: